OČISTIMO KRANJ 2024

Sneg kopni, pomlad se prebuja, zvončki in trobentice pa se že nasmihajo toplim sončnim žarkom. Poleg lepih cvetic se na žalost izpod snega prikaže tudi kakšna smet. Kranjski taborniki tudi letos organiziramo čistilno akcijo, Očistimo Kranj, Kranj ni več usran! Letos bomo zavihali rokave in si nadeli rokavice, v soboto, 23. marca. Prijave zbiramo pri vodnikih do 8. 3. 2024.

Zbor bo ob 9.00, pred Lidlom na Zlatem polju.

Loading...

Da bomo čim bolj učinkoviti in temeljiti pri letošnjem čiščenju zbiramo tudi črne točke v Kranju oziroma lokacije divjih odlagališč. Če ste na svojih poteh kje odkrili večje količine smeti nam to prosim označite na interaktivnem zemljevidu črnih točk ali nam to sporočite na ocistimokranj@gmail.com.

EKO TEDEN 2024

Za letošnji, četrti EKO teden, ki bo spremljal čistilno akcijo in bo potekal od petka, 22. marca, do sobote, 30. marca, so si organizatorji izbrali temo Zelena infrastruktura v Kranju.

Načrtujejo pester program s številnimi izobraževalnimi in ozaveščevalnimi aktivnostmi. Občanke in občane vabijo na tematske terenske izlete: urbani sprehod z dr. Lučko Kajfež Bogataj, izlet s kanuji po soteski Zarice, sprehod v Udinbošt in kolesarski izlet do Bobovških jezerc, ki jih bodo vodili okoljski strokovnjaki. Dogajanje bodo med tednom popestrili z razstavami, filmi, delavnicami za otroke in mlade, izmenjavalnico igrač, oblačil, obutve in knjig ter z bazarjem športnih pripomočkov.

Občane vabijo tudi na pogovor s strokovnjaki – Kavarna idej za zeleno prihodnost Kranja – , s katerim želijo ustvariti prostor za dialog z občani na temo Zelene infrastrukture v Kranju. Zaključek EKO tedna bo v soboto, 30. marca, ob 17. uri s plesno-vizualno uprizoritvijo Velikani plastične krajine za vso družino. Več informacij je na voljo na spletni strani ekoteden.si.

EKO teden je sofinanciran s strani EU, in sicer prek programov Alpske konvencije, Erasmus+ in Interreg Europe v okviru projekta GIFT.

Festival se bo začel s tradicionalno čistilno akcijo Očistimo Kranj – Kranj ni več usran, 22. in 23. 3. 2024 v organizaciji Mestne občine Kranj in Zveze tabornikov občine Kranj.

več o EKO TEDNU