OČISTIMO KRANJ 2023

Sneg kopni, pomlad se prebuja, zvončki in trobentice pa se že nasmihajo toplim sončnim žarkom. Poleg lepih cvetic se na žalost izpod snega prikaže tudi kakšna smet. Kranjski taborniki tudi letos organiziramo čistilno akcijo, Očistimo Kranj, Kranj ni več usran! Letos bomo zavihali rokave in si nadeli rokavice, v soboto, 25. marca. Prijave zbiramo pri vodnikih do 6. 3. 2023.

Zbor bo ob 9.00, točno lokacijo zbora pa sporočimo naknadno.

Loading...

Letos se bo poleg same čistilne akcije odvila če vrsta drugih dogodkov v sklopu EKO TEDNA ki se bo pričel že 20. 3. 2023. Celoten pregled dogodkov

Od ponedeljka, 20. 3., do četrtka, 30. 3., bo v Kranju na različnih lokacijah potekal festival EKO TEDEN. Letos se je festivalu pridružilo še več kranjskih organizacij, ki so skupaj pripravile pester program delavnic, predavanj, razstav in izmenjevalnic. Festival z različnimi aktivnostmi ozavešča o nujnosti varovanja okolja, odgovornem ravnanju in vpeljavi trajnostnih življenjskih praks v naš vsakdan. Želi si postaviti smernice, ki bodo pripomogle k ohranitvi našega mesta, kjer sta “zeleno” in urbano še vedno neločljivo povezana. Festival bomo v ponedeljek odprli s pogovorom – – Kam gre Kranj? Trajnostni in ekološki vidik življenja v mestu – -. Med tednom bodo najmlajši lahko ustvarjali na okolju prijaznih delavnicah, starejši pa se bodo lahko spoznavali z različnimi vidiki trajnostnih in okoljevarstvenih praks. V času festivala bo potekalo več izmenjevalnic, kjer boste lahko novo življenje podarili knjigi, oblačilu, igrači ali semenu

Festival bo dosegel vrhunec v soboto, 25. 3., s tradicionalno čistilno akcijo Očistimo Kranj – Kranj ni več usran! v organizaciji Mestne občine Kranj in Zveze tabornikov občine Kranj. Drugi del festivala bo, s kar tremi razstavami v Layerjevi hiši, posvečen umetniškemu pogledu na odnos človeka do preostalega sveta skozi prizmo načel vključevanja in trajnosti.

Ne spreglejte pa tudi dneva odprtih vrat Knjižnice stvari, kjer se bomo prostovoljci RSŽ-ml predstavili v logističnem centru enot civilne zaščite pri AMZS-ju.
Pridružite se nam na EKO TEDNU, kjer bomo skupaj postavljali temelje za oblikovanje boljše, bolj trajnostne prihodnosti!
razpored dogodkov na EKO TEDNU