Mestna zveza tabornikov Ljubljana je v sklopu praznovanja 25-letnice delovanja pripravila zanimivo akcijo za PP in starejše – Marš v naravo! Z dogodkom so vabili tabornike nazaj v naravo, od katere se je marsikdo zaradi epidemije covida-19 v preteklem letu oddaljil. Šlo je za skupek štirih enodnevnih izletov, od katerih smo se mi udeležili treh, enkrat pa smo šli malo po svoje.

V soboto smo popoldne skočili le na krajši izlet do Rakitne, natančneje do slapu Kotel. Ker smo tako zavzeto hodili, nam ni uspelo narediti nobene fotke.

V nedeljo smo nadoknadili pomanjkanje hoje prejšnji dan, saj smo se odpravili na Krvavec. 1600 metrov višje smo si privoščili malico in malo zabave na snegu, potem pa smo se vrnili v dolino.

Ponedeljek je bil bolj deževen, zato smo šli spet na malo lažji izlet, in sicer do mlina pri Štefulijevem potoku pod Jančami. Po prijetnem sprehodu ob potoku smo našli mlin, se vpisali v knjižico in opravili nalogo – postavili mlinček iz naravnih materialov. Prava mojstrovina, vam rečem.

V torek pa smo se pridružili še ekipi iz Rodu Samorastniki iz Ljubljane, in se skupaj odpravili na dnevno/nočni pohod v Iški vintgar.

Vse fotografije z naših doživetij pa si lahko ogledate v galeriji.

Galerija