IZBERI SI MČ VEŠČINO

Za najmlajše

Ljubitelj živali

Veščina je primerna za vse, ki radi hodite na sprehode s psom, božate svojo mucko ali pa hranite svojega ptička. Morda pa samo želite spoznati nove vrste živali in njihove habitate oz. prebivališča. Za MČ-je do tretjega razreda.

Izletnik

Izletnik je veščina za vse, ki med karanteno niste radi stalno doma ampak se odpravite tudi v naravo, mesto ali na kakšen hrib. Tekom veščine boste dobili namige za zanimive izlete (znotraj kranjske občine), na katerih ne bo manjkalo aktivnosti. V zavetju doma pa se boste naučili načrtovati prijeten izlet. Veščina je namenjena predvsem mlajšim MČ-jem, lahko pa jo seveda opravljajo tudi starejši.

Za vse starosti

Igralec

Če imaš čut za nastopanje in te zanima svet gledališča in filma ali pa bi rad izdelal lutkovno predstavo, je ta veščina prava zate. Za mlajše MČ-je.

Opazovalec neba

Ta veščina je primerna za vse, ki pogledate v nebo in ste ob pogledu osupli. Morda pa vas zanima kje na nebu najti zvezdo in če je mogoče del velikega ozvezdja. Na nebu pa niso le zvezde, ampak tudi planeti, sateliti in druga čudesa; prav o vseh boste izvedeli kaj novega. Veščina vključuje naloge za iskanje in opazovanje nebesnih teles, ki jih lahko vidimo ob jasnih nočeh. Primerna je za MČ-je od 3. do 5. razreda.

Za tiste z največ izkušnjami

Kuhar začetnik

Ta veščina je prava izbira za vse, ki ste radi v kuhinji, ste v njej že vešči ali pa bi se osnov kuhanja radi naučili. V naslednjih tednih bomo pogledali kaj se v kuhinji najde, doma pa boste pripravili kakšno dobroto za svojo družino. Veščina je primerna za starejše MČ-je.

Uporabnik računalnika

Če uživaš pri delu z računalnikom in ti je delo na daljavo všeč, bo ta veščina prava zate. Naučili se bomo uporabljati tudi druge programe kot le tiste, ki jih potrebuješ za šolo. SI za Zoom party? Veščina je primerna za starejše MČ-je. MČ-ji!

Zdaj pa je čas, da si eno izberete in jo opravite! Vsak, ki se bo do petka 27.11. prijavil na naslov mc@taborniki.net, bo na dom prejel prav poseben paket s potrebščinami za svojo veščino (edini pogoj je plačana članarina). V elektronsko sporočilo napišite: kontakt in način preko katerega boste z nami komunicirali (prek maila, SMS sporočila,…), ime člana in katero veščino ste si izbrali.

Naslednjo nedeljo te čaka že 1. naloga na poti do osvojene veščine! Te daje radovednost, kaj se bo v paketkih skrivalo in kaj bomo počeli? Hitro se prijavi! Vsak MČ se lahko prijavi na katerokoli veščino (priporočena starost je le predlog).

Ps.: Če se ti na veščino ne uspe prijaviti do petka, se lahko prijaviš tudi kasneje, naloge bodo objavljene na naši spletni strani (taborniki.net), vendar žal ne boš prejel svojega paketa.